Välkommen!


Nordklubben är Föreningen Nordens ungdomsförening i Reykjavik som jobbar på att skapa vänskap både inomlands och inom de andra nordiska länderna. Dessutom försöker de förstärka kontakt och stödja kunskap och kännelse om kultur och samfund i Norden.

fredag 28 januari 2011

Ny sesong och gratis språkkurser!


Hej alla Nordklubbare!

Gott nytt år!

Julfesten i december blev väldigt lyckad och firades av åtminstone 15 pers! Det var bland annat tävlingar om vem som kunde göra den finaste jultomten (se bild), äppelskivor, glögg m.m.

Nu är det däremot tid för vår nya sesong och det är mycket som är planerat!

Förutom att ha två olika språkkurser (läs mer nedan), kommer vi också att ha magdans kurs (se mer under kommande evenemang) och mycket mycket annat. 24.-27. mars blir det vårmöte med FNUF i Reykjavik. Dessutom är planeringarna för humorhelgen redan i full gång. Var uppdaterade!


Språkkurser: Kurserna är tänkta för dem mellan 16-28 år men alla är dock välkomna. Kurserna är kostnadsfria och undervisade av Nordklubbens styrelsemedlemmar som alla har många års erfarenhet av språken. Det är nödvändigt att anmäla sig till kurserna, antingen i telefon +354 8993538 eller i nordklubbur@gmail.com. Inkludera namn och önskad kurs.

Finska för nybörjare:
Salka Rún som har bott i Finland i 6 år ger grundlektioner i finska. Efter en introduktionsklass är det deltagarna som får ha sin åsikt om vad de vill lära. Kursen är 4 veckor lång och börjar torsdagen den 24. februari klockan 20.00 och är till klockan 21.00. Detta är en bra chans för dem som vill åka till Finland eller möjligen studera där att lära sig lite finska i förväg!

Danskt uttal:
Trots att många islänningar har lärt sig danska i flera år, påstår de att de inte förstår ett dugg när de åker dit. Därför har Iris Dager som bott i Köpenhamn i 8 år satt ihop en 4-veckors kurs för att öka förståelse och danskt uttal. Kursmaterial blir videoklipp, musik m.m. Kursen startar tisdagen den 22. februari och är från 20.00-21.00.
OBS: För att deltagare ska kunna följa med på kursen, borde de ha grundkunskaper i danska.