Välkommen!


Nordklubben är Föreningen Nordens ungdomsförening i Reykjavik som jobbar på att skapa vänskap både inomlands och inom de andra nordiska länderna. Dessutom försöker de förstärka kontakt och stödja kunskap och kännelse om kultur och samfund i Norden.

måndag 28 mars 2011

Vårmötet slut!

Hej!

Nu är vårmötet över som denna gång hölls i Reykjavik. Deltagare kom för första gången från Norge där FNUF blev grundat i februari. Vi bjuder de förstås hjärtligt välkomna till förbundet och hoppas att vi kommer ha trevliga stunder med dem.

Mötet blev vällyckat och resan likaså. Diskussioner handlade t.ex. om ändringar på policys, instruktioner og regler, flyttning av kansliet och planering av nästkommande evenemang och möten. En av sakerna som bestämdes var att man skulle göra en resefond där man kan ansöka om resebidrag till t.ex. Café Norden, Sauna express och andra evenemang som hålls inom FNUF. Detta är förstås en fantastisk möjlighet och chans för de som bor längre bort från fastlandet, som oss här på Island.

En annan grej som kom upp var att man skulle hitta koordinatorer i varje nordiska land som skulle vara som en sorts 'guide' till humorhelgen. De kommer bli kontaktpersoner mellan deltagare och styrelsen i Island och kommer bland annat försöka rekrytera deltagare, ha hand om deltagarinformation och resebokningar etc. Intresserade kan få mer information hos oss via e-mail: nordklubbur@gmail.com Möjligtvis kommer det finnas en liten lön men den största lönen är väl ändå att få följa med på humorhelgen med över 40 andra nordiska sambor! Temat 2011 är humor och kommer deltagare bland annat lära sig hur man kan vara rolig, om skillnader och utveckling i humor. Evenemanget kommer hållas i Reykjavik 11.-13. november och har organiseringsteamet redan hittat några kanonkomiker som kommer föreläsa och/eller stand-uppa. Även om man inte vill bli guide kan man ha kontakt om man vill ha mer information. Man kan också följa med här på sidan om man vill veta mer när närmare program blir klart.

Sen på agendan i vår finns det nordisk påsk med äggmålning, danska 'gækkebrev' och tävlingar med pris. Dessutom kommer Nordjobb ansökare få möjlighet att få hjälp att skriva deras ansökningar, för det mesta de så kallade personliga brev. Så stanna uppdaterade!

Vi vill även passa på att rekommendera att ni alla blir medlemmar på FNUF's nya hemsida: www.fnuf.net. Där kan ni se bilder, ansöka om bidrag och sponsringar och anmäla er till möten och andra evenemang.

Hade!

//Nordklubben